Zeecontainers drijven haven Zeebrugge in

Weersgesteldheid: NW 5-6 Dinsdag 19 november 2013. Om 20.21 wordt de VBZR te hulp geroepen voor twee grote losgeslagen zeecontainers die ter hoogte van de Wielingenboei drijven en ook nog de haven van Zeebruggen indrijven. De snelle reddingsboot Sterken Dries met bemanning weet gelukkig erger te voorkomen. Een van de redders wordt op de drijvende container overgezet en maakt een sleepverbinding om de beide containers naar veilig en ondiep vaarwater te slepen . De Smit Lion schiet de redders te hulp, maar op dat moment breekt een van de containers los. Ze besluiten de goed drijvende container door de Smit Lion verder te laten slepen en de sleeptrosverbinding gaat over van de reddingsboot naar de sleper. De redders ontfermen zich over de andere container die zinkende is. Ze zien kans de container op een veilige plaats te brengen en te voorzien van boeien om de locatie duidelijk te markeren. Direct daarna gaat de Sterke Dries van de VBZR terug naar de Smit Lion en neemt de sleep over en brengt de container naar de kade waar het gevaarte met een kraan veilig op de kade gezet wordt. Een niet alledaagse opdracht maar ook dit soort verzoeken weet de VBZR in samenwerking met anderen prima op te lossen.

zeecontainer 2 zeecontainer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s