Drenkeling blijkt stuk drijfhout (SAR-oproep)

Elk jaar houdt de VBZR samen met de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij post Cadzand een gezamenlijke oefening op zee. Als de VBZR manschappen zich klaarmaken voor de oefening komt plots om 13.11 uur een melding binnen dat er vermoedelijk een drenkeling in zee ligt. De drenkeling zou ter hoogte van het staketsel drijven. In nog geen 2 minuten zijn de redders ter plaatse, maar ze zien geen drenkeling. Ook de strandploeg zoekt vanaf de kustlijn mee of er een teken is te zien van iemand in nood. Wel zien de mannen een stuk drijfhout liggen, dat vermoedelijk de indruk heeft gewekt dat het hier om een persoon ging die te water was geraakt. Gelukkig blijkt dit niet het geval te zijn. Beter een keer te snel gebeld, als te laat hulpverlening besteld zou ook hier het motto kunnen zijn. Voor de redders geen probleem. Ook op de laatste dag van het jaar staan ze paraat om hulp te verlenen aan mensen die dit behoeven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s