Sportvisser met motorpech (SAR)

Zondagmiddag 19 januari roept de schipper van de Sticko om 14.10 uur de hulp in van de reddingsdienst. De sportvisser heeft motorpech en heeft uit voorzorg zijn anker uitgegooid vlak voor de haveningang van de haven van Blankenberge. Het is gelukkig rustig weer, een zuidelijke wind windkracht 1-2 en het is helder. De redders zijn even later ter plaatse. Het anker blijkt door de sterke stroming niet met de hand te lichten en er wordt een zogenaamde sheckel rond het ankertouw aangebracht. Even later komt het anker los en kan de Sticko op sleep worden genomen naar zijn eigen ligplaats in de haven van Blankenberge. De klus zit er voor de mannen net op als een tweede oproep binnenkomst van een visboot met motorpech. Op naar de volgende actie.

sticko

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s