Goed redden is ook goed oefenen

Elke dinsdagavond komen de redders van de VBZR bij elkaar om een onderdeel van het trainingsprogramma te beoefenen. Dinsdagavond 28 januari ging het vooral om EHBO gerelateerde  taken. Dit keer: reanimatie met en zonder AED. Op de stabiele  vloer van het Vismijntje onder toch wel ideale omstandigheden lijkt de oefening op een pop wel mee te vallen. Maar de redders weten wel anders. Bij hoge golven en windkracht 8 is dit soort hulpverlening veel minder makkelijk en voor de patiënt vaak ook minder comfortabel. Gelukkig is de Blankenbergse Zeereddingsdienst niet alleen bemenst met redders die gediplomeerd EHBO’ers zijn maar ook redders die professioneel verpleegkundigen van beroep zijn. Essentiële vereisten om goed te kunnen redden. Eén van de basis principes  van de VBZR.

EHBO ofening

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s