Pretty Amazing Grace maakt water

Woensdag 26 februari rond 14.10 uur ziet de havenmeester van de haven in Blankenberge dat zeilboot Pretty Amazing Grace dieper in het water ligt dan hij gewend is. De havenmeester vertrouwt de zaak niet en roept de hulp in van de VBZR. Korte tijd daarna is de reddingsdienst ter plaatse met twee pompen. Eenmaal aan boord blijkt het water al boven de vloerplanken te staan. Om te voorkomen dat de boot verder vol water loopt, en eventuele milieuschade in de haven van olie of diesel veroorzaakt, worden de pompen in werking gezet. De lekkage zit vermoedelijk bij de afdichting van de schroefas en er zit niets anders op dan de boot te laten takelen bij North Sea Boating. Om 16.15 uur hangt de boot in de takels en is  verdere schade aan de boot of vervuiling van de haven voorkomen. De eigenaar is geinformeerd. Einde van de actie om 16.25 uur.

berging Pretty

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s