Visboot Monique bijna kopje onder

Monique Het scheelde niet veel of visboot Monique was vandaag, donderdag 27 maart, in de haven van Zeebrugge kopje onder gegaan. Om 10.17 uur kwam het bericht bij de VBZR binnen dat de boot dreigde te zinken. Onmiddellijk legden de vrijwilligers het werk bij hun baas neer en spoedden zich naar het basisstation om de reddingsboot Sterke Dries te laden met de nodige materialen zoals drie bergingspompen. Om 11.20 uur waren ze ter plaatse. Twee duikers van de reddingsdienst hadden zich inmiddels in hun pakken gehesen en konden het water in om hijsbanden onder de boot aan te brengen. Toen het vrijboord boven water was konden de pompen hun werk gaan doen. Om 12.00 uur was de boot zover leeg dat het schip op de kant kon worden gezet. Naar de oorzaak van het defect wordt een onderzoek ingesteld. Om 12.45 uur waren de manschappen terug op het basisstation en kon men met de schoonmaakwerkzaamheden beginnen van de bergingspompen.

Monique 2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s