VBZR oefent met brandweer Blankenberge

Donderdagavond 3 april werden de redders van de VBZR opgeroepen voor een oefening met de brandweer van Blankenberge. De melding was:’ explosie aan boord van motorjacht’. De VBZR kreeg van de brandweercommandant de opdracht om assistentie te verlenen vanaf het water. Met behulp van een blusslang werd vanaf de reddingsboot  de brand afgekoeld. Dit was maar van korte duur, want even later kwam het bericht dat er een slachtoffer met brandwonden bewusteloos op een ponton lag. Het slachtoffer moest met de reddingsboot naar een gereedstaande ambulance aan de wal gebracht worden. Vervoer over het ponton was door de brand niet mogelijk. De brandweer ging ondertussen verder met blussen. Even later was de opdracht afgerond en de brand geblust. Al met al een zeer realistische oefening die in de praktijk zomaar elk moment van de dag kan gebeuren. De VBZR was dan ook blij deze oefening samen met de brandweer te hebben mogen houden. Niet alleen als praktische oefenening, maar ook goed voor de onderlinge samenwerking.

brandweer oefening

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s