Visboot Speedy met panne bij Westhinder (SAR)

Donderdagmorgen 3 april om 09.21 uur vraagt de schipper van de Speedy om hulp van de VBZR. Er zijn problemen met de cardanas en varen is niet meer mogelijk. Aan boord zijn in totaal 6 personen. De Speedy ligt ver uit de kust, namelijk in het ankergebied bij de Westhinder. De reddingsboot Sterke Dries wordt bemand en om 09.37 uur verlaten ze de haven van Blankenberge. De tijd om er te komen bedraagt ongeveer 40 tot 50 minuten. Tien minuten later passeren de redders al de 5 miles zone op weg naar de opgegeven locatie. Om 10.28 uur zijn ze ter plaatse en wordt er onmiddellijk een sleeptros verbinding gemaakt. De terugreis kan beginnen, maar nu gaat het met de sleep achter de reddingsboot minder snel. Reistijd nu ongeveer 1 uur en 15 minuten. Om 11.55 uur zijn de redders met hun sleep bij de haveningang van de haven Blankenberge. Even later kan de Speedy worden afgemeerd. Om 12.30 uur is het einde actie. De vrijwilligers van de VBZR kunnen weer terug naar hun eigen werk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s