Visboot Lysa met motorproblemen

Donderdag 17 april omstreeks 13.18 uur kreeg de schipper van visboot Lysa op ongeveer 600 meter westelijk van de haveningang van Blankenberge problemen met de motor. Aan boord waren in totaal 4 opvarenden. De schipper besloot de hulp van de VBZR in te roepen. Op dat moment stond er een zuidwestelijke wind kracht 3-4. Kort nadien was de reddingsboot Sterke Dries ter plaatse. Met behulp van een sleeptros werd Lysa op sleep genomen en teruggebracht naar de eigen ligplaats in de haven van Blankenberge. Om 14.12 uur waren de redders met de opdracht klaar en was het einde actie. Voor twee opstappers van de reddingsboot was het hun eerste echte ervaring om als zelfstandig redder de sleep uit te voeren. Het verliep prima, dus konden ze terugkijken op een eerste geslaagde actie.

Lysa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s