Catamaran slaat om voor Knokke (SAR)

Zondagmiddag 27 april kort na 12.00 uur krijgt de VBZR de oproep om met spoed richting Knokke te varen. Een catamaran met 2 opvarenden is omgeslagen en de opvarenden liggen in zee.  De wind is zuid-oost kracht 4-5. De twee zeilers slagen er kennelijk niet meer in de boot rechtop te zetten. Even later vertrekken reddingsboot Rescue Lions en Straffe Hendrik vanuit Blankenberge. Ook de Seaking komt vanuit Nieuwpoort richting Knokke. Om 12.38 uur zijn de schepen ter plaats, alsmede de Seaking. De beide opvarenden van de catamaran maken het gelukkig goed.  Twee redders gaan op de catamaran en proberen samen met hulp van de zeilclub de boot recht te krijgen. Om 13.08 uur is dat gelukt. Op verzoek van het Maritiem Reddings – en Communicatiecentrum begeleidt de Rescue Lions de catamaran richting Knokke. Om 14.38 uur is het voor de VBZR redders einde actie. Gelukkig eind goed al goed.

 

omgeslagen cat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s