Pools zeilschip aan de grond bij haveningang Blankenberge (SAR)

Zaterdagavond 17 mei komt om 20.11 uur een distress call binnen van het Poolse zeilschip Anser II. Het schip zit aan de grond vlak bij de ingang van de haven van Blankenberge. Het schip ligt op enkele meters van het staketsel en helt inmiddels sterk over. Onmiddellijk gaat de reddingsboot Sterke Dries met bemanning ter plaatse.

Het zeilschip zit zo vast aan de grond dat lostrekken geen optie is. Er zit niets anders op dan kabels aan het schip te bevestigen en te voorkomen dat het schip stuk slaat tegen het staketsel. En dan is het wachten op hoogwater. Het gesprek tussen de bemanning van het Poolse schip verloopt moeizaam, omdat ze nauwelijks een internationale taal spreken. Voor zover bekend was de schipper met bemanning onderweg van Spanje naar Polen en wilden ze de haven van Blankenberge aanlopen. Ze waren kennelijk verrast door de geringe diepgang bij laagwater en liepen vast aan de grond. Om 23.35 uur kan het schip worden losgetrokken en afgemeerd aan de steiger van Scarphout yachtclub. Om 23.50 uur is het einde actie voor de redders van de VBZR.

Pool

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s