Seizoen zoektocht vermiste kinderen weer begonnen

Het was te verwachten. De eerste echte zonnestralen staan aan de hemel, het is druk op het strand, en de eerste meldingen komen al weer binnen dat kinderen op het strand zijn zoekgeraakt. Ook gisteren zaterdag 31 mei om 17.14 uur kwam een melding binnen dat een klein kind voorbij de muur van Zeebrugge vanaf het strand werd vermist. Onmiddellijk rukten de Rescue Lions van de VBZR, de Zeevaartpolitie en de Seaking helikopter uit om te gaan zoeken. Als om 17.35 uur de redders ter plaatse zijn om de kustlijn af te zoeken komt het bericht binnen dat het kind alweer terecht is. Gelukkig maar. Hoeveel oproepen zullen deze zomer weer volgen? Telkens weer rukken hulpdiensten massaal uit en dat doen ze met volle inzet, maar indirect is het ook een oproep aan ouders hun kinderen goed in de gaten te houden. Het voorkomt heel veel stress bij vader of moeder of broertje of zusje en inzet van hulpdiensten die op een ander moment ook elders hard nodig kunnen zijn. Help elkaar helpen geldt ook hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s