Zeilboot Bliss uit Lelystad met motorpech

Zaterdagmorgen om 09.30 uur komt een oproep bij de Kustwacht binnen van de schipper van het zeiljacht Bliss uit het Nederlandse Lelystad. Aan boord van het schip zijn 2 opvarenden, die het goed maken maar de motor van de zeilboot heeft er geen zin meer in. De schipper vaart ter hoogte van de oostelijke haveningang van Oostende. Geen probleem voor de VBZR redders. Om 10.30 uur zijn ze met de Sterke Dries al ter plaatse om de schipper met opvarende te helpen. De sleeptrosverbinding brengt weer uitkomst en de Bliss wordt de haven van Oostende binnengevaren. Om 10.30 uur ligt de boot afgemeerd aan de bezoekerssteiger. De zoektocht naar de oorzaak van motorpech kan beginnen. De VBZR redders kunnen weer terug naar de basis, alwaar ze om 11.15 uur afmeren. Einde actie.

Bliss Lelystad

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s