Fins zeiljacht met 5 Russen vragen om hulp

Zaterdagmorgen om 09.55 uur komt er een melding via de Kustwacht binnen, dat een Fins zeiljacht met motorproblemen zich bevindt bij de oostelijke dam van Zeebrugge. Om 10.20 uur is de VBZR ter plaatse met reddingsboot Sterke Dries. Aan boord van het Finse jacht blijkt een 5 koppige Russische bemanning. De communicatie is heel erg moeilijk vanwege het grote taalprobleem tussen de Russen en de redders van de VBZR. Er worden twee redders over gezet om de sleeptrosverbinding tot stand te brengen. Het zeilschip met de naam Free wordt naar de haven van Blankenberge gesleept en om 11.20 uur afgemeerd. Nu wordt het zoeken wat het motorprobleem is. De Russen waren blij met de snelle hulp van de VBZR redders.

 

Russisch zeelschip

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s