Vervolgbericht Zweeds zeiljacht Lady Elaine

Het Zweedse zeiljacht Lady Elaine dat woensdagavond omstreeks 21.38 uur aan de grond liep in de haven van Zeebrugge tussen boei Z6 en Z8 blijkt te vast aan de grond te zitten. Het is voor de redders niet mogelijk het schip los te trekken. Het belangrijkste is natuurlijk dat het schip er zonder schade van afkomt. Aan boord van het schip is alleen de schipper. De redders besluiten met de Sterke Dries langszij te blijven en samen met de schipper te wachten op opkomend water. Om 23.50 uur is het dan eindelijk zover en kan de sleeptros langzaam onder spanning gezet worden. Heel langzaam geeft het opkomend water van de zee de Lady Elaine weer vrij. De VBZR redders slepen de boot naar de jachthaven van Zeebrugge waar het schip wordt afgemeerd. De Zweedse schipper is de redders dankbaar dat ze hem op deze manier met schip en al hebben gered. Om 01.02 uur is het pas einde actie voor de vrijwilligers. Vlug naar bed, want morgen verwacht de baas weer dat ze op tijd op hun werk zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s