Chega de Saudade krijgt pech met rolfok en motor

Dinsdagavond om 20.13 uur krijgt de twee koppige bemanning van zeilboot Chega de Saudade uit Duinkerke problemen als ze voor de kust van Blankenberge varen. Ze willen de haven van Blankenberge aanlopen om te overnachten en proberen de rolfok in te rollen. Ergens komt de lijn vast te zitten en er zit niets anders op dan het zeil te laten zakken. De twee opvarenden zijn er zo druk mee bezig dat ze eigenlijk niet meer in de gaten hebben dat wind en stroming hun inmiddels richting De Haan hebben gezet. Als de motor wordt aangesproken om terug te varen richting Blankenberge blijkt de motor niet opgewassen tegen de stroom en wind en de boot komt nauwelijks meer vooruit. Later blijkt dat er kennelijk ook ergens een olielekkage is, want er wordt olie in het motorruim aangetroffen.

De opvarenden zien geen andere mogelijkheid om de hulp van de VBZR in te roepen. Om 20.27 uur vertrekt de Sterke Dries reddingsboot met bemanning. Tien minuten later zijn ze ter plaatse en wordt de zeilboot op sleep genomen. Tevens wordt er een redder overgezet om de communicatie tussen de reddingsboot bemanning en de opvarenden sneller te laten verlopen. Om 21.12 uur zijn ze bij de ingang van de haven van Blankenberge en kan even later de zeilboot en de reddingsboot worden afgemeerd. Einde actie om 21.28 uur.

Saudade

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s