Duits zeiljacht met onbekend voorwerp in schroef

Donderdagmiddag omstreeks 14,54 uur meldt de driekoppige bemanning van het Duitse zeiljacht met als thuishaven Berlijn bij de Kustwacht dat er iets in de schroef zit. De boot is op drift en wordt op koers gehouden met de bijboot van de schipper.Om 15.04 uur vertrekken de redders met de Sterke Dries naar de opgegeven locatie. Om 15.40 uur stapt een van de redders aan boord van de Aponia en even later ligt er al een sleeptros van het zeiljacht naar de reddingsboot en beginnen de redders met de sleeptocht naar Blankenberge. Om 17.00 uur zijn ze bij de haveningang van Blankenberge en even later kan de zeilboot veilig worden afgemeerd. Een half uur later gaat er een duiker van de reddingsdienst te water om te kijken wat de oorzaak is van het probleem. Einde actie voor de VBZR.

Aponia1Aponia2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s