Zeilboot Isail met touw in de schroef

Zaterdagmiddag 25 oktober vraagt de 4 koppige bemanning van zeilboot Isail om 14.22 uur assistentie van de VBZR redders. Er zit kennelijk een touw in de schroef die de aandrijving van de schroefas naar schroef blokkeert. Ze varen ter hoogte van de koppen van Zeebrugge. Voor de redders geen probleem. Tien minuten later draait de motor van de Sterke Dries en kunnen de redders uitvaren. Even later zijn ze bij de zeilboot en werpt de vrouwelijke redder als een lasso werpster de sleeplijn naar een van de bemanningsleden. Isail wordt naar de haven van Zeebrugge gesleept en om 15.12 uur afgemeerd. De schipper dankt de redders en kan aan de slag om het touw uit de schroef te verwijderen. Als hierbij hulp nodig zou zijn kan ook de VBZR hierbij helpen.

Om 15.35 uur ligt de reddingsboot weer afgemeerd en wel in de haven van Blankenberge,  klaar voor een volgende opdracht. Het seizoen loopt op z’n eind, maar voor de redders van de VBZR maakt dat niet uit. Zomer of winter? Ze staan 7 dagen per week 24 uur per dag klaar om u te helpen waar nodig. In de winter krijgen ze wat meer tijd voor extra cursussen en onderhoud aan schepen en reddingsmateriaal. Elk seizoen heeft toch zijn charme.

Isail 1Isail 2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s