Visboot Maaike vast in verzande havengeul Blankenberge

Zaterdagmorgen 7 februari om 09.10 uur kwam de schipper van visboot Maaike uit Blankenberge vast de zitten op een zandbank in de verzande havengeul van Blankenberge. De schipper lag met zijn boot tegen het westelijk staketsel. De Sterke Dries met bemanning vertrekt om 09.23 uur om te kijken wat ze voor de schipper kunnen betekenen. Al snel blijkt dat het door de ondiepte niet mogelijk is om heel kort bij de Maaike te komen. De schipper van de reddingsboot besluit een van zijn redders over boord te zetten, die vervolgens wadend en zwemmend met een sleeptros naar de Maaike loopt/zwemt. Om 09.47 uur is de Maaike los van de zandplaat en kan de schipper op eigen kracht verder varen. Om 10.00 uur is de reddingsoperatie weer teneinde.

Maaike1Maaike 2Maaike3

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s