Motorboot Jonas wordt bijna onderzeeër

Vrijdagmiddag 27 februari omstreeks 16.00 uur kregen de redders van de VBZR een hulpaanvraag van de eigenaar van motorboot Jonas in de nieuwe haven van Blankenberge. Jonas was bijna niet meer zichtbaar en vrijwel geheel onder water verdwenen en was van motorboot veranderd in onderzeeër. Het totale leefgedeelte was vol met water gelopen, alleen het windscherm was nog het meest zichtbare deel van het 10 meter lange schip.

Niet zo’n simpel klusje voor de mannen van de VBZR, maar ook niet de eerste keer dat ze dit probleem moesten oplossen. Eerst maar de luchtkussen om de boot aangebracht en vervolgens de pompen aan het werk gezet. Na uren pompen kwam Jonas weer terug in zijn oude positie. Drijvend boven water. Wat de oorzaak is van het vollopen van de motorboot is nog niet bekend. De eigenaar was in ieder geval blij dat zijn boot niet op de bodem van de nieuwe haven in Blankenberge was verdwenen en de mannen van de VBZR er toch in waren geslaagd zijn schip van de ‘ondergang’ te redden. Tegen 20.00 uur zat de berging er op en konden de redders het materiaal gaan reinigen en weer klaar maken voor een volgende opdracht.

JonisJonis 2

Na enkele seconden start hierna een filmpje van de berging.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s