Zeilboot Jarno in dichte mist in problemen

Dinsdagmorgen om 07.46 uur roepen de twee opvarenden van zeilboot Jarno met als thuishaven Zelzate de hulp in van de VBZR. Er zijn motorproblemen, geen wind en ze varen in dichte mist in de buurt van de haveningang van Zeebrugge. Kort na 08.00 uur vertrekken de redders en varen in dichte mist de zee op. Via de radar moeten ze de zeilboot zien te vinden en dat lukt. Om 08.29 uur vinden ze de boot op een halve mijl van de zandboei. De twee schippers zijn vanmorgen uit Vlissingen vertrokken en de motor is droog komen staan (geen olie meer). De zeilboot wordt op sleep genomen en naar de haven van Blankenberge gebracht. Om 09.20 uur einde actie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s