Reddingsboot Straffe Hendrik weer super snel

Afgelopen zaterdag kon reddingsboot Straffe Hendrik weer te water worden gelaten. Maanden hadden de redders er in hun vrije uurtjes aan gewerkt, maar ook met technische en financiele ondersteuning van drie belangrijke sponsoren: Huisbrouwerij De Halve Maan, Scheepswerven Jan Vandamme en Marine Technics uit Zeebruggen. 

Zo werden de jets overgehaald en het onderwaterschip grondig gereinigd. Ook in de boot werden aanpassingen gedaan die niet alleen functioneel zijn, maar ook nog gewichtsbesparend. Bij een proefvaart bliezen de jets de grote reddingsboot met een snelheid van 32 knopen over de Noordzee. Klaar voor het zware werk. Na zo’n proefvaart is er voor de redders even tijd voor een patatje.

Marine TechnicsHalve Maan

Met onderstaande link een korte impressie van proefvaart.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s