Rode vuurpijl brengt hulpverleners in hoogste staat van paraatheid

Woensdagmorgen 22 april 11.46 uur waarschuwt de Kustwacht de VBZR en andere hulpverleningsdiensten. Op zee even voorbij Knokke is een rode vuurpijl gesignaleerd door getuigen. Kennelijk zit iemand in nood en heeft dringend hulp nodig. De positie is duidelijk: 51.21.62 Noord en 003.19.43 Oost. Tien minuten later vaart de Sterke Dries uit. Ook de Sea King is onderweg, samen met de Redeboot 4 van de Vloot. Onmiddellijk volgt een gecoordineerde zoekactie. Op de opgegeven locatie treffen de redders twee visboten aan. De vissers zeggen geen vuurpijl gezien te hebben en melden ook geen vuurpijl te hebben afgestoken.

De zoektocht over water en vanuit de lucht gaat verder. De heli bespeurt evenals de reddingsdiensten geen boot of mens in nood. Om 12.30 uur besluiten de hulpdiensten de zoektocht te staken. Over de melding bestaat geen twijfel. Een van de melders bevindt zich bij het brandweercommandocentrum. Om 13.11 uur varen de redders weer de haven van Blankenberge in. Wie of wat de vuurpijl heeft afgestoken blijft een grote vraag. De redders kunnen weer terug naar hun werk.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s