Mazurka met defect motor en fok aan flarden

Zaterdagmorgen 9 mei om 09.08 uur vraagt de 7 koppige bemanning van de zeilboot Mazurka van Channel Sailing uit Zeebrugge om hulp van de VBZR. De motor is defect en de fok is aan flarden gescheurd. Een enkele opvarende is zeeziek, maar voor de rest zijn er geen problemen aan boord. De schipper vaart ter hoogte van de WZ boei ter hoogte van Zeebrugge.

De redders van de VBZR waren juist aan een herhalingsoefening EHBO begonnen toen de oproep binnenkwam. Om 09.16 uur met de Sterke Dries vertrokken. Ondanks de harde wind en flinke golven was de Sterke Dries korte tijd later al ter plaatse. Een lange sleeptros uitgebracht om het rukken aan de gesleepte boot vanwege de flinke golven te beperken. Om 11.31 uur de Mazurka op ligplaats afgemeerd. Om 11.25 uur terug in Blankenberge en kan de cursus medische hulpverlening worden voortgezet.

Mazurka

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s