Zeilboot Pollux met problemen motor

Zaterdag 6 juni om 16.38 uur krijgt de drie koppige bemanning van zeilboot Pollux voor de haveningang van Blankenberge problemen met de motor. De wind is inmiddels vrij krachtig geworden met uitschieters naar 6 Beaufort. De VBZR mannen hebben ze op dit moment hard nodig, want de boot wordt door de wind al heel snel richting pier van Blankenberge gestuwd. Om 16.50 uur vertrekt de Sterke Dries met redders. Om 17.05 uur zijn ze al ter plaats en is de boot zo’n kleine 3 mijl voor de pier van Blankenberge terecht gekomen. Snel wordt er een redder overgezet en een sleepverbinding gemaakt. Achter de reddingsboot aan wordt de Pollux naar de thuishaven van Blankenberge gesleept. Om 17.47 uur kan de boot veilig worden afgemeerd. Oorzaak van de motorstoring is niet bekend. Einde actie.

Beelden van redding? Klick op link.

https://www.facebook.com/VBZR.SAR?fref=nf

Pollux

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s