Mast van zeilboot slaat overboord. Geen gewonden

Zondagmiddag 12 juli om 12.27 uur komt de schipper en zijn opvarende van zeilboot Chablis heel goed weg als ze net buiten de haven van Zeebrugge het zeil willen hijsen. Plots klapt de mast achterover en valt op het schip en het grootzeil gaat over boord. Gelukkig worden schipper en opvarende niet geraakt. Er staat een krachtige wind 5 tot 6 Beaufort.

Om 12.35 uur is een goed bezette reddingsboot met  redders met de Sterke Dries al ter plaatse. Uit veiligheidsoverwegingen wordt besloten de mast ‘niet te knippen’ maar met lijnen vast te maken aan de zeilboot. De redders zijn aan boord van de Chablis en nemen de nodige voorzorgmaatregelen. De zeilboot wordt met zeer beperkte snelheid de haven van Blankenberge in gevaren en daar afgemeerd bij North Sea Boating. Daar beginnen onmiddellijk de werkzaamheden om de mast los te maken van de zeilboot. Om 14.50 uur is het werk geklaard en kunnen de VBZR redders die dit weekend met 7 interventies achter de rug dit drukke weekend misschien afsluiten. Om 14.50 uur meren ze de reddingsboot af, maar zoals uit de volgend interventie zal blijken niet voor lange duur. Melding nummer 8 komt even later binnen. Lees interventie van zinkende kleine zeilboot Twins.

ChablisChablis 2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s