Zeilbootje Twins zinkend voor kust Bredene

Om 15.02 uur komt er een dringende oproep van de Kustwacht voor zeilboot Twins. Het kleine zeilbootje met opvarende ligt op ongeveer 300 meter voor de kust van Bredene verwijderd en dreigt te zinken. Om 15.12 uur vertrekt de Sterke Dries met spoed naar de opgegeven locatie. Om 15.35 uur zijn ze ter plaatse en zien ze dat het bootje voor een groot deel al onder water ligt. Er wordt snel een sleepverbinding gemaakt. Aan de Kustwacht Oostende wordt toestemming gevraagd of ze met het bootje de haven van Oostende mogen binnenvaren, maar die toestemming komt niet. De redders besluiten daarom de Twins op het strand te zetten, zodat vandaar uit verdere maatregelen genomen kunnen worden. Om 16.07 ligt de Twins op het strand. De eigenaar zal nu verdere maatregelen nemen om de zaak op te lossen. De redders kunnen nu na interventie 8 van dit weekend terug naar de thuishaven Blankenberge. Om 17.10 uur ligt de reddingsboot weer afgemeerd. Misschien is het nu tijd om nog even van het weekend te kunnen gaan genieten, maar vooral eerst te gaan eten, want dat was tot nu toe telkens niet gelukt.

 

TwinsTwins 3Twins 2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s