Zeilboot Saona uit Zeebrugge met motorpech

Zondagmiddag om 16.46 uur vraagt de schipper van zeilboot Saona uit Zeebrugge hulp van de VBZR. De schipper en zijn bemanningslid vragen de Kustwacht om een reddingsboot. De motor van de zeilboot is defect en het is veel te risicovol om zo de thuishaven van Zeebrugge binnen te varen. Om 16.54 uur vertrekt de Sterke Dries en pikt op een afstand van ongeveer een halve mijl van Zeebrugge verwijderd de Saona op. Er staat een stevige wind en de zeilboot schud alle kanten op. Na een paar lasso worpen weet een van de twee bemanningsleden de sleeplijn te vangen en vast te maken aan de zeilboot. De sleep naar Zeebrugge kan beginnen. Om 18.30 uur wordt de zeilboot afgemeerd bij de bezoekerssteiger van de RBSC Jachtclub. De redders kunnen hierna weer terug naar Blankenberge. Einde actie.

SaonaSaona2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s