Mast zeiljacht breekt. Geen gewonden

Dinsdagmorgen om 10.31 uur krijgt de schipper en zijn opvarende van de zeilboot Caipoeira de schrik van hun leven als plots de mast breekt en met zeil en al boven op de boot komt te liggen. Gelukkig raakt niemand gewond. Onmiddellijk vragen ze via de kustwacht hulp van de VBZR. De boot is op dat moment bij boei AW nabij Zeebrugge. Vijf minuten later zijn de redders al op de Sterke Dries en gaan met grote spoed richting de Caipoeira. Eenmaal aangekomen gaan onmiddellijk 2 redders aan boord van het schip. Om 11.03 uur ligt de sleeptros al aan dek en wordt een begin gemaakt met de sleep richting de thuishaven Zeebrugge. Bij de haveningang wordt de zeilboot langszij genomen en even later afgemeerd in de jachthaven van Zeebrugge. Oorzaak van de onverwachte mastbreuk is niet bekend. Het aller belangrijkste is dat er niemand gewond is geraakt. Om 12.01 zijn de redders terug in de thuishaven Blankenberge.

Zie voor filmbeelden Facebook VBZR. https://www.facebook.com/VBZR.SAR

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s