Een sleepje in de nacht

In de nacht van woensdag op donderdag 23 juli om 00.40 uur zit er voor de twee koppige bemanning van zeilboot Gina uit Blankenberge niets anders op dan de hulp van de VBZR in te roepen. De schipper en zijn bemanningslid proberen onder zeil heel scherp aan de wind te varen en de thuishaven van Blankenberge te bereiken. De motor is defect. De vrij onrustige zee en de stroming maken dat ze bij Zeebrugge weinig vorderingen maken om nog vooruit te komen. Er zit niets anders op dan hulp te vragen. De zoemers van de redders van de VBZR gaan af en even later staan de manschappen weer aan boord van de Sterke Dries om te gaan slepen. Om 01.45 uur zijn ze met de zeilboot Gina bij de koppen van de haveningang van Blankenberge. Het is bijna 2 uur als ze de boot kunnen afmeren aan het bezoekersponton. Einde actie. Terug naar bed.

Gina

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s