Zeeparel met platte batterij

Zondagmiddag, 16 augustus, zit de schipper van de Zeeparel in de problemen, want de accu blijkt leeg te zijn en de motor is niet meer aan de praat te krijgen. Samen met zijn mede opvarende besluit de schipper van de visboot maar de hulp van de VBZR in te roepen. De oproep komt om 13.30 uur binnen en tien minuten later is de Sterke Dries alweer onderweg met een reserve batterij. Om 14.05 uur zijn ze ter plaatse en wordt een batterij die de reddingsdienst had meegenomen overgezet op de visboot.

Even later komt er weer rook uit de uitlaat en draait de motor er weer lustig op los. De 2 koppige bemanning van de Zeeparel kan terug naar de thuishaven Blankenberge. De reddingsdienst blijft even in de buurt mocht de batterij er toch weer geen zin in hebben als de motor afslaat. Zo ‘spannend’ wordt het gelukkig niet en om 14.40 uur kan de visboot veilig worden afgemeerd. Einde inzet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s