Roer bij motorboot Amaya breekt af

Woensdagavond rond 21.00 uur merkt de schipper van motorboot Amaya, dat kennelijk zijn roer is afgebroken. De boot is stuurloos en vaart ook nog nabij de haveningang van Zeebrugge. Aan boord zijn in totaal 6 opvarenden. De schipper neemt rechtstreeks contact op met de VBZR en legt uit wat er aan de hand is en vraagt om hulp. Onmiddellijk meldt de VBZR de oproep bij het MRCC en even later vertrekt de Sterke Dries naar de opgegeven locatie. Ter plaatse zien de redders dat de schipper uit voorzorg het anker heeft uitgebracht, want de boot dreef angstvallig veel in de richting van de haveningang van Zeebrugge. Een sleepverbinding wordt gemaakt en de boot wordt naar de thuishaven Zeebrugge gesleept. Om 22.07 uur ligt het schip weer op zijn vertrouwde plaats. Einde actie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s