Sirtaki met defecte motor

Woensdagavond 9 september om 22.21 meldt de Kustwacht aan de VBZR dat zeilboot Sirtaki op een afstand van ongeveer 2 zeemijl uit de kust voor Blankenberge met een defecte motor kampt. In 9 minuten zijn de redders na de oproep al op de Sterke Dries en varen uit. Om 22.47 uur zijn ze bij de Sirtaki en er gaan onmiddellijk twee redders aan boord van de zeilboot om een sleepverbinding te maken. Het schip heeft als thuishaven Zeebrugge, dus de sleep gaat ook die kant op. Om 23.53 net voor middernacht ligt de zeilboot weer afgemeerd. De redders kunnen nu op weg naar hun eigen thuishaven en naar bed. Om 00.21 ligt de Sterke Dries op zijn ligplaats.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s