VBZR on scene coördinator bij reddingsoperatie aanvaring zeeschepen

De Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst heeft vannacht (6 oktober) rond 04.15 uur een belangrijke rol gespeeld bij de reddingsoperatie uit zee van 12 opvarenden. Het MRCC (Kustwacht) bepaalde dat de VBZR als eerste reddingsboot ter plaatse de on scene coördinatie in handen nam. De opvarenden waren bij het ter plaatse komen van de VBZR op een vissersboot en een sleepboot gekropen. De VBZR zette onmiddellijk een medicus en een redder over op de vissersboot met 5 drenkelingen.

Rond 04.15 uur kwam het 130 meter lange Nederlandse vrachtschip Flinterstar en de 315 meter lange gastanker Al-Oraiq varend onder de vlag van de Marshalleilanden voor de kust van Zeebrugge met elkaar door nog onbekende oorzaak in aanvaring. De kustreddingsdiensten, waaronder de VBZR, de reddingshelikopter, sleepboten en 3 Nederlandse reddingsboten schoten te hulp. De schepen zouden buiten de vaargeul met elkaar in botsing zijn gekomen. Zodra er nog meer specifieke informatie bekend is zal het bericht worden aangevuld.

Flinsterstar

De deels gezonken Flinterstar.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s