Zeiljacht stuurloos met defecte motor maakt water

Woensdagavond 7 oktober om 18.18 uur vraagt de schipper van zeilboot Xeil uit Blankenberge om hulp van de VBZR. Het schip met in totaal 5 opvarenden vaart ten westen van de havenmuur van Zeebrugge en zou niet alleen een defecte motor hebben maar ook water maken. De redders van de VBZR vertrekken vrijwel onmiddellijk en zijn al om 18.37 uur terplaatse. Onmiddellijk stapt een redder over op de zeilboot om een en ander te controleren. Er blijkt niet veel water binnen te komen en de zeewaterkraan wordt uit voorzorg dichtgezet. Vervolgens wordt een sleepverbinding gemaakt en het schip naar de haven van Blankenberge gebracht. Daar worden schip en bemanning veilig afgemeerd.

Voor de redders een veel minder zware opdracht dan gisteren bij de aanvaring op zee, maar ook hier staan de mannen en vrouwen van de VBZR dag en nacht voor klaar om te helpen. Einde actie om 19.22 uur.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s