Trimaran op weg naar Zuid Afrika strandt voor Zeebrugge

trimaran

Foto KNRM

Vrijdag 16 oktober komt bij de VBZR de melding binnen dat de schipper van een Trimaran op weg van Duitsland naar Zuid Afrika is gestrand en mogelijk zou zinken bij de westelijke havendam van Zeebrugge. De man is alleen aan boord. Toevallig is de SAR boot Brandaris in de buurt en neemt de schipper met Trimaran op sleep. Alles verloopt voorspoedig. Bij de haveningang van Zeebrugge neemt de bemanning van de Sterke Dries van de VBZR de sleep over en brengt de schipper naar een veilige plek in de haven. Het bijzondere is dat de man de dag ervoor ook al is geholpen door een reddingsdienst vanwege andere problemen. Toen kwam de Nederlandse KNRM station Breskens in actie om de man te helpen. Om 17.55 uur lag de schipper met trimaran veilig afgemeerd. Oorzaak van het vermoede probleem wordt nader onderzocht. Menig schipper zal zich afvragen of deze periode van het jaar de meest geschikt tijd is om zo’n reis te ondernemen, maar er blijken altijd mensen te zijn die dit kennelijk geen enkel probleem vinden.

trimaran 2

Foto VBZR

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s