Kite surfer in nood

Zondagmorgen 25 oktober om 09.48 meldt het MRCC(Kustwacht) bij de VBZR een spoed interventie. Er zou iemand in zee drijven tussen Blankenberge en Zeebrugge. Mogelijk zelfs een geval van verdrinking. Alle hulpdiensten rukken uit, waaronder brandweer, politie, de helikopter en de VBZR. Kort nadat de reddingsdienst voorbij het staketsel is komt het bericht van de heli dat ze de persoon hebben gevonden. De reddingsdienst gaat met de meeste spoed ter plaatse en ziet dat het om een kite surfer gaat. Zijn kite zeil ligt deels onder water. Al snel blijkt dat de man het goed maakt en er geen sprake is van verdrinking of letsel. Kiter en materiaal worden aan boord van de reddingsboot genomen en naar de haven van Blankenberge gebracht. Ook een duiker van de brandweer die vanaf het strand de zee in was gezwommen is aan boord van de reddingsboot genomen. Terug bij het reddingsstation wordt alles overgeladen in de jeep van de VBZR en wordt de kiter teruggebracht naar Zeebrugge waar hij was gestart. Gelukkig liep alles goed af en had de heli de kiter snel gevonden, zodat de reddingsdienst de man uit het water kon halen. Einde actie 11.15 uur.

Kiter

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s