Grootscheepse zoekactie naar vermeende drenkeling

Donderdagmiddag om 13.01 uur is er groot alarm als er een vermoeden bestaat dat een zwemmer in een fluorescerend pak ter hoogte van het natuurgebied het Zwin bij Knokke spoorloos is verdwenen. Onmiddellijk na het binnenkomen van het bericht vertrekken de redders van de VBZR naar de opgegeven locatie. Omdat het op het scheidingsgebied ligt van Belgie en Nederland meldt de VBZR de zoektocht ook aan haar Nederlandse collega’s van de KNRM. Ook zei voegen zich bij de zoekende schepen. De zoektocht wordt aangevuld met de scheepvaartpolitie, brandweer en de Seaking. De uitgebreide zoekactie levert geen zwemmer in nood op. Om 15.30 uur wordt besloten de zoekactie te staken. Tot nu toe is er geen melding van een vermist persoon. Het is niet uitgesloten dat de zwemmer buiten het zicht aan land is gegaan. Einde inzet om 16.08 uur.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s