Zeilboot Circleline met motorproblemen

Vrijwel gelijktijdig met de melding van de Bolderik komt zaterdagavond om 19.50 uur een tweede verzoek binnen voor assistentie. De schipper van de zeilboot uit Yerseke vaart ter hoogte van de VG 2 boei en het is windstil. De motor doet aanvankelijk goed zijn best en houdt het op enig moment voor gezien. De Nederlandse schipper roept de hulp van de reddingsdienst in. Redders van de VBZR varen met de Sterken Dries onmiddellijk uit. Om 20.40 uur zijn ze ter plaatse en wordt de sleeplijn aan de zeilboot vastgemaakt. Met een rustig tempo gaat het vervolgens richting Blankenberge waar ze rond 22.55 uur aankomen. Daar wordt de boot afgemeerd aan de calamiteitensteiger van de VBZR. Mogelijk is de brandstoftoevoer het probleem, maar dat moet nader worden onderzocht. Om 23.14 uur is het voor de bemanning van de Sterken Dries einde actie.

 

Circleline

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s