Zeilboot heeft problemen met motor en zeil

Zaterdagmiddag 14 mei om 17.39 uur vraagt de Belgische schipper van de Souvenance met als thuishaven St. Annaland via het MRCC (Kustwacht) hulp van de reddingsdienst. De schipper heeft zowel motor- als problemen met het zeil. De schipper vaart ter hoogte van de haveningang van Zeebrugge en kan onder deze omstandigheden onmogelijk zo de haven binnenvaren. Om 17.39 uur vertrekt de reddingsboot Straffe Hendrik naar de opgegeven locatie. Er staat een stevige wind, windkracht 7 en soms 8 uit het noordwesten. De Straffe Hendrik heeft met deze flinke golfslag geen enkel probleem. Ter plaatse wordt een sleeplijn aangebracht en de zeilboot met 2 koppige bemanning naar de haven van Zeebrugge gesleept. Na afloop kunnen de redders weer terug naar Blankenberge. Einde actie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s