Sterken Dries heeft nieuwe opvallend gekleurde tubes

Het was technisch gezien grote noodzaak om de grote tubes (rubberstootranden) rondom de Sterken Dries te vernieuwen.  Telkens weer bleek de luchtdruk van de tubes af te nemen door kleine lekkages. Nu de Sterken Dries toch bij Scheepswerven Jan Vandamme in Zeebrugge voor groot onderhoud was een mooie gelegenheid om de tubes te vervangen.

Een grote wens van de schippers van de reddingsboot, maar er zit natuurlijk een flink kostenplaatje aan vast. Het bleek een forse aanslag op de spaarpot van de VBZR te zijn, maar veiligheid gaat toch echt boven alles. Vaak moesten de redders voor vertrek nog snel even de tubes op spanning brengen.

De Sterken Dries vaart nu met opvallend gekleurde tubes op de Noordzee voor reddingsacties. Voordeel van deze kleur is dat de boot sneller opvalt, maar nog een ander groot voordeel is dat deze kleur minder gevoelig is voor temperatuurwisselingen. Hopelijk kan de VBZR er weer jaren mee vooruit. Ze staan er in ieder geval gekleurd op.

 

Tubes

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s