Beroepsschipper Z80 met motorpech

Zaterdagmiddag rond het middaguur vraagt de schipper van de Z80 hulp van de VBZR. Hij roept via de marifoon het MRCC (Kustwacht) op want hij heeft problemen met de motor. Het schip raakt op drift ter hoogte van Middelkerke. De redders van de VBZR rukken onmiddellijk uit met de Sterken Dries en gaan naar de onfortuinlijke beroepsvisser toe. Ze nemen de grote visboot op sleep richting de haven van Oostende. De thuishaven Zeebrugge zit er nu even niet in. Oostende is de meeste geschikte haven om in dit geval aan te lopen. De schipper van de Sterken Dries vraagt zijn collega’s op de reddingsboot Straffe Hendrik even een handje te komen helpen bij het afmeren. De Straffe Hendrik vertrekt onmiddellijk vanuit Blankenberge om te ondersteunen. Samen met de schipper van de Z80 wordt de visboot afgemeerd bij de Vismijn in Oostende. Om 16.01 uur ligt het schip afgemeerd. De twee reddingsboten kunnen samen terugkeren naar de thuishaven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s