Motorboot met 7 opvarenden in problemen

Donderdagavond 0m 19.55 uur vraagt de schipper van de 6 meter lange motorboot Smotty met spoed hulp van de VBZR. De schipper vaart met nog 6 opvarenden ter hoogte van de muur van Zeebrugge als de motor ermee ophoudt. Volgens de melding ligt de boot nog maar op 50 meter van de muur. Om 20.02 uur vertrekt de Sterken Dries met grote spoed naar de muur. Binnen 5 minuten zijn ze ter plaatse en nemen het motorbootje naast de Sterken Dries. De redders vinden het veiliger de opvarenden aan boord te nemen. Voordat deze overstapt kan worden gemaakt moeten de opvarenden eerst allemaal een reddingsvest aan. Vervolgens kan de sleep naar de thuishaven Blankenberge beginnen. Een van de redders blijft aan boord van de motorboot. Ongeveer 15 minuten later is de reddingsboot met opvarenden en de defecte motorboot bij de ingang van de haven van Blankenberge. Even later kan Smotty worden afgemeerd. Einde actie.

 

Smotty 1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s