Zeilboot Appi maakt water

Maandagmiddag 11 juli om 13.37 zit de schipper en zijn twee bemanningsleden van de zeilboot Appi uit Antwerpen in de problemen. Het waait hard windkracht 6 tot 7 en door nog onbekende oorzaak komt zeewater via het dek in de boot. De hoeveelheid water in de boot wordt onder deze forse zeegang te veel om zonder hulp naar een haven te varen. De schipper besluit de hulp in te roepen van een reddingsdienst. De redders van de VBZR worden gealarmeerd en vertrekken 8 minuten later met de Sterken Dries naar de positie noordwestelijk van Zeebrugge. Als ze ter plaatse komen is het eerste wat de redders doen twee redders aan boord zetten van de Appi en een grote zware waterpomp aan boord brengen. Terwijl de pomp zijn werk doet wordt er een sleepverbinding gemaakt en begint de sleep naar de haven van Zeebrugge. De lekkage blijkt via het dek te komen en de boot kan na een korte inspectie worden afgemeerd bij de bezoekerssteiger van de jachthaven in Zeebrugge. De redders kunnen weer terug naar hun werk en meren de reddingsboot om 16.05 uur af in de thuishaven Blankenberge. Einde actie.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s