Phoenix met touw in de schroef voor Zeebrugge

Dinsdagmiddag om 15.00 uur vraagt de schipper van de zeilboot Phoenix uit Zeebrugge om hulp van de VBZR. Op zee staat een windkracht 5 tot 6 en het is nevelig. De motor van de zeilboot doet het niet meer en het is onverantwoord onder deze omstandigheden de haven van Zeebrugge binnen te lopen. De redders rukken uit en zijn om 15.25 uur ter plaatse. Ter plaatse blijkt dat het motorprobleem vermoedelijk wordt veroorzaakt door een touw in de schroef. In overleg met de schipper blijft hij tot nabij de haven onder zeil varen. Daar aangekomen nemen de redders het schip op sleep en brengen schip en bemanning veilig naar de jachthaven van Zeebrugge. Om 16.50 uur is ook deze inzet afgewerkt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s