Duitse schipper kiest verstandig voor veiligheid

Woensdagavond om 19.05 uur merkt de schipper van de Duitse zeilboot Carinha dat zijn motor het niet meer doet. Dat is nu niet echt de plek om met stukken te vallen als je op het vaarwater richting de haveningang van Zeebrugge ligt. Hij neemt een verstandig besluit en roept de hulp in van de reddingsdienst. Tien minuten later zijn de manschappen van de reddingsdienst al op hun boten en vertrekken om de 2 koppige bemanning van de zeilboot te helpen. Het wordt een sleep richting de calamiteitensteiger van de VBZR. Daar kan de schipper in alle rust de zaken even op een rijtje zetten en genieten van zijn nachtrust.

Voor de redders is het rond 21.00 uur einde actie. Weer een tevreden schipper ook al is hij geen lid van de VBZR-reddingsdienst. Hij heeft ervaren dat reddingsacties hoe groot of klein zijn ze ook aan de Belgische kust zijn dat het perfect is geregeld door vrijwilligers. Geeft menig schipper daarom ook een goed gevoel. Voor alle schippers een reden te meer om lid te zijn en te worden van de VBZR en gebruik te maken van de voordelen. Bent u nog geen lid? Wacht niet tot het laatste moment en meld u nu aan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s