Rib van 8 meter op puntige rotsen van golfbreker

Dinsdagavond na het vuurwerk belt de schipper van het 8 meter lange rib, met 11 mensen aan boord, dat hij boven op een golfbreker is gevaren. Het vuurwerk in Duinbergen is net afgelopen als de schipper kennelijk in het donker en het afgaande water te laat de golfbreker opmerkt. De VBZR was tijdens de vuurwerkfestiviteiten met 2 reddingsboten ter plaatse en dat bleek niet voor niets. Vijf minuten later zijn de redders met de Rescue Lions bij de golfbreker voor Knokke. De rib zit op de golfbreker en is er op dit moment niet meer af te halen. De 11 opvarenden worden met de Rescue Lions, die tot de geringe diepgang bij de rib kan komen, van boord gehaald en even nadien overgezet op een ander schip. De eigenaar van de rib besluit te wachten tot het hoogwater wordt ook al zit er een flink gat in de romp. Hij kiest ervoor om het zo op te lossen. Om 23.03 uur is het einde van deze interventie.

Rib

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s