Mast over boord van zeilboot Haven Kneipe

Zaterdagmiddag om 14.28 uur is het schrikken voor de schipper van Haven Kneipe uit Blankenberge als tijdens het zeilen de mast over boord gaat en met grootzeil en al in het water komt te liggen. Hij probeert verbinding te krijgen met de Kustwacht, maar de marifoonantenne op de top van de mast ligt ook in het water. Er is nauwelijks verstaanbaar contact mogelijk en ook per gsm blijkt dat de verbinding slecht is. Het MRCC (Kustwacht) schakelt onmiddellijk de VBZR in. De positie waarvan uit wordt gegaan is voor de redders niet helemaal duidelijk omdat de verbindingen zeer slecht zijn en niet helder is. Het zou de positie voor Wenduine zijn, maar even later weer meer richting Blankenberge. Gelukkig vinden de redders de zeilboot snel en stappen onmiddellijk 2 redders aan boord. Niemand is gelukkig gewond geraakt. Mast en zeil worden aan boord gebracht en de schipper kan op eigen kracht naar de thuishaven Blankenberge varen. Om 15.55 uur is het einde actie.

Mogelijk een reden temeer om een losse marifoonantenne aan boord te hebben voor dit soort noodgevallen. Een extra hand marifoon kan mogelijk ook uitkomst bieden. Niemand hoopt het ooit nodig te hebben, maar het kan belangrijk zijn in dit soort situaties. Gelukkig waren zaterdag de weersomstandigheden gunstig.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s