Nederlandse zeilboot met motorpech

Zaterdagmiddag om 18.57 vraagt de schipper van de Nederlandse zeilboot Galapiat aan het Kustwachtcentrum (MRCC) hulp van de reddingsdienst. De motor is defect geraakt en de wind is helemaal weggevallen. De schipper vaart kort voorbij Oostende. Normaal gesproken is dit niet het werkgebied van de Blankenbergse reddingsdienst VBZR, maar de reddingsboot in dit werkgebied is al operationeel. Om 19.29 uur is de VBZR ter plaatse en zet een redder over. Aan boord is nog een bemanningslid. De Galapiat wordt naar de haven van Oostende gesleept. Om 20.35 uur zijn de redders terug in de haven van Blankenberge. Einde actie.

Galapiat

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s