MOB-oefening en overstappen bij 7 Beaufort

Zondag 2 oktober was een prima oefendag voor de VBZR-redders. Windkracht 7, hoge golven en zie dan maar veilig van de ene reddingsboot op de ander over te stappen. In werkelijkheid kan het een schip met schipper in nood zijn en dan moet het ook vlekkeloos verlopen. De redders trainde deze oefening voor de kust van Blankenberge. Nadat elke redder de oefening had uitgevoerd kwam de volgende oefening aan de beurt. Een man over boord oefening. Dit keer was het een stootkussen, die over boord werd gezet en moest worden opgepikt. De beelden op het filmpje geven u een goed beeld hoe zo’n training in zijn werk gaat. Nu is het nog oefenen, straks is het misschien werkelijkheid. De redders van de VBZR zijn er klaar voor.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s